Siirry suoraan sisältöön

TAIDELINNA – ART CASTLE

Miltä metsän rytmi näyttää tai kuulostaa? Voiko metsän rytmissä tanssia?

Näitä kysymyksiä pohditaan kuvataiteen, draaman, sanataiteen, musiikin ja tanssin avulla Taidelinnassa keväällä 2022. 

Taidelinna on Serlachius-residenssin käynnistämä monitaiteinen kansainvälinen tapahtuma, jossa ammattitaiteilijoiden johdolla toteutetaan teoksia ja esityksiä tapahtumaan yhteisellä teemalla.

Keväällä 2022 Taidelinnan teemana on Metsän rytmi. Metsä on tärkeä voimavara, ja sillä on erityinen rooli suomalaisten taiteilijoiden inspiraation lähteenä.

Metsän rytmit täyttävät Serlachius-residenssin gallerian 20.–27.4. (maanantai 25.4. suljettu) Näyttelyn yhteydessä 22.4. klo 17–19  järjestetään tapahtumapäivä, jolloin esiin pääsevät myös musiikin ja tanssin harrastajat.

Vuonna 2024 Taidelinna laajenee kansainväliseksi festivaaliksi koko Pirkanmaan alueelle. Serlachius-residenssiin kutsutut kansainväliset taiteilijat ja kuraattorit toteuttavat koulujen ja kulttuuriammattilaisten kanssa näyttelyitä ja tapahtumia eri puolille maakuntaa. Päätapahtuma on Mäntässä järjestettävä festivaaliviikonloppu, jonka ohjelma levittäytyy taidekaupungin eri kohteisiin. Taidelinna on osa Operaatio Pirkanmaa hanketta.

Taidelinnan vuoden 2022 yhteistyökumppanit ovat:
Serlachius-residenssi
Serlachius-museot
Kulttuurikeskus PiiPoo
Merikanto-opisto
Koskelan alakoulu
Savosenmäen koulu

Koivumetsän rytmi, vapaa, Koskelan alakoulu 1lk.
Koivumetsän rytmi, sidottu, Koskelan alakoulu 1lk.
fiFinnish