Siirry suoraan sisältöön

työskentelytilat aleksanterin linnassa

Residenssin työskentelytilat sijaitsevat Aleksanterin linnassa, vanhassa jugend-rakennuksessa, jossa toimi aikoinaan apteekki. Aleksanterin linnassa on viisi työhuonetta sekä galleriatila, jossa residenssivierailla on mahdollisuus järjestää pieniä tapahtumia ja näyttelyitä. Talo sijaitsee Mäntän keskustassa Serlachius-museo Gustafin vieressä.

Gustaf-museo toimii G. A. Serlachius -yhtiön entisessä pääkonttorissa, joka valmistui vuonna 1934. Gustafin näyttelyt kertovat tarinoita niin teollisuudesta kuin taiteestakin.

Majoitus einolassa

Residenssiasuntona toimii Serlachius-museo Göstan pihapiirissä sijaitseva omakotitalo Einola. Talo toimi aiemmin kiinteistönhoitajan asuntona. Talossa on kolme makuuhuonetta sekä yhteiset keittiö, pesuhuone ja sauna sekä WC-tilat.

Gösta-museo toimii Joenniemen kartanossa, jonka vuorineuvos Gösta Serlachius rakennutti kodikseen vuonna 1935. Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmia kartanossa on esitelty jo vuodesta 1945. Kesällä 2014 se sai rinnalleen uuden puurakenteisen paviljongin. Samalla museossa alettiin esitellä klassikkoteosten ohella nykytaidetta ja teemanäyttelyjä.

KUVAGALLERIA

fiFinnish