Siirry suoraan sisältöön

RESIDENSSIPAIKAN HAKEMINEN

Serlachius Residenssin voivat hakea kuvataiteilijat, taidehistorioitsijat, tutkijat tai kuraattorit. Myös työparit, taiteilijaryhmät ja perheet voivat hakea residenssipaikkaa. Emme peri vierailtamme vuokraa asuin- tai työhuoneesta. Vierailun jälkeen edellytämme raporttia työskentelyjaksosta. Residenssipaikkaa haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

Haku vuodelle 2025 on päättynyt. Seuraava haku alkaa helmikuussa 2025.

RESIDENSSIJAKSOT

Residenssiin voi hakea 1–4 kuukauden ajaksi. Yksittäisen residenssijakson lisäksi Serlachius-residenssistä voi hakea tuotantoresidenssiaikaa, joka jaksottuu useammalle peräkkäiselle vuodelle. Tuotantoresidenssin tarkoitus on mahdollistaa pitkäkestoisemmat projektit. Ensimmäisellä residenssijaksolla tutustutaan alueen elämään. Sen pohjalta luodaan projektiehdotuksia, jotka voidaan toteuttaa uusilla jaksoilla seuraavina vuosina. Tuotantoresidenssi tarjoaa hyvät mahdollisuudet muun muassa yhteisötaiteilijoiden työskentelyyn ja sen myötä voidaan huomioida erityisesti paikalliset asukkaat.

KUSTANNUKSET

Residenssijaksosta ei peritä vuokraa. Sen sijaan asukkailta edellytetään vähintään yhden A4 pituista (n. 2000 merkkiä) kirjallista raporttia oleskelustaan ja työskentelystään Mäntässä. Raporttiin voi liittää myös kuvia tai videoita. Residenssiin valitut henkilöt vastaavat itse matkoista sekä työskentely- ja elinkustannuksista residenssissä.

Jos työstät residenssijakson aikana näyttelyä, julkaisua tai opinnäytetyötä, toivomme, että Serlachius Residenssin tuki mainitaan esimerkiksi tiedotteessa tai saatesanoissa. Suosittelemme käyttämään näissä yhteyksissä residenssin logoa.

Serlachius-residenssi | Kauppaneuvoksenkatu 3 | 35800 Mänttä | residency@serlachius.fi | +358 44 342 2266

fiFinnish