TAIDESEINÄ-PROJEKTI

TAIDESEINÄ-PROJEKTI

Haluatko toteuttaa seinämaalauksen näyttävälle paikalle Mänttä-Vilppulan taidekaupunkiin? Hakuaika Serlachius-residenssin Taideseinä-projektiin vuodelle 2021 on 1.2.–1.4.2020.

Varsinaisen residenssihaun lisäksi Serlachius-residenssiin avataan haku neljän kuukauden mittaiseen Taideseinä-projektiin, joka toteutetaan yhdessä Mänttä-Vilppulan kaupungin kanssa. 

Projektin aikana toteutetaan Mänttä-Vilppulaan seinämaalaus myöhemmin ilmoitettavaan kohteeseen. Projekti ajoittuu maalis–kesäkuulle 2021. Siitä maksetaan valitulle taiteilijalle tai taiteilijaryhmälle 8 000 euron palkkio. Residenssi ja Mänttä-Vilppulan kaupunki huolehtivat projektin tuotantokuluista.

Valitun taiteilijan toivotaan esittelevän Taideseinä-projektin edistymistä paikalliselle yleisölle residenssin galleriatilassa Aleksanterin linnassa. Myös muu oman tuotannon esittely residenssin galleriatilassa on tänä aikana toivottavaa.

Residenssijaksosta ei peritä vuokraa. Sen sijaan valitulta taiteilijalta edellytetään vähintään yhden A4 pituista (n. 2 000 merkkiä) kirjallista raporttia oleskelustaan ja työskentelystään Mäntässä. Raporttiin voi liittää myös kuvia tai videoita. Taideseinä-projektiin valitut henkilöt vastaavat itse matkoistaan sekä elinkustannuksistaan residenssissä.

Seinämaalauksen paikasta, koosta ja muista yksityiskohdista tiedotetaan näillä sivuilla lähiaikoina.

Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Valituille taiteilijoille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti.

Lisätiedot:
Residenssikoordinaattori Anita Hannunen
p. 044 342 2266
residency@serlachius.fi

TAIDeseinä Hakulomake

Taideseinä-projektin haku vuodelle 2021.
Haku avautuu 1.2.