Siirry suoraan sisältöön

Helmikuussa 2021

KAAMOSRADIO: Kutsu
Termi ”kaamos” viittaa vuoden pimeään jaksoon (60. leveyspiirin yläpuolella), jolloin aurinko pysyy horisontin alapuolella. Kaamos on pimeyden, pysähtyneisyyden, hiljaisuuden ja rauhan sekä arktisen valon, tarinankerronnan, mietiskelyn ja levon aikaa. Erään saamelaiskertomuksen mukaan aurinko lepää tuolloin pesässä kuin muna. Kaamos tarkoittaa myös mielentilaa, jota on vaikea sietää ja jota käytetään myös synonyyminä talviajan masennukseen suomalaisessa kulttuurissa.

SIJAINTI
Mänttä-Vilppulan kaupunki sijaitsee noin 180 km Tampereelta koilliseen, Melasjärven rannalla. Sitä ympäröi harvaan asuttu maisema, joka koostuu metsistä, järvistä ja joista. Tammi- ja helmikuun lämpötilat vaihtelevat -20 pakkasasteesta -2 asteeseen. Revontulia esiintyy ajoittain.

KAAMOSRADIO
seuraa sekä talven ilmiötä että sen muunnelmia. Osallistu ja jaa talvesta kertovat:
sävellyksesi
tarinasi
runosi
äänityksesi
tutkimuksesi
Lähetä tiedostosi osoitteeseen kaamos@datscharadio.de. Kerro parilla rivillä jakamastasi asiasta ja itsestäsi, sekä lisää mahdollinen verkkosivusi.
Nimeä viestisi: Kaamos Radio Contribution.

LIVE-STREAM
Koska projekti on vielä suunnitteluvaiheessa, lopulliset lähetyspäivämäärät ovat vielä avoinna. Alustavien suunnitelmin mukaan lähetykset ovat 13. sekä 20. helmikuuta 2021. Lähetysten pituus on 2–6 tuntia.

DEADLINE
Lähetä tiedostosi 3. helmikuuta 2021 mennessä.

AIKATAULU
lähetyksen kesto/ohjelma määrittyy sisällön myötä. Ennalta sovittua aikataulua ei ole. Löydät luettelon kaikista osallistuvista taiteilijoista datscharadio -verkkosivulta ennen lähetystä.

TEKIJÄNOIKEUDET
Kaamosradio on ei-kaupallinen taide- ja kulttuuriprojekti. Kaikkien lähetettyjen tiedostojen tekijänoikeudet kuuluvat taiteilijoille. Käyttölupa perustuu Creative Commons -lisenssiin (katso https://creativecommons.fi/lisenssit/).

KAAMOSRADIO KANAVAT
datscharadio.de
openradio.in
yhteistyössä muiden radioasemien ja projektien kanssa (jos kiinnostunut, ota yhteyttä: kaamos@datscharadio.de)

fiFinnish